Rychlá polévka, kterou u nás doma máme rádi a která je uvařená během chvíle, obzvlášť, pokud třeba jako já, máte v mrazáku nachystané sáčky s polévkovou zeleninou.
Do kastrolu dáme máslo a na něj polévkovou zeleninu, kterou na másle chvíli opékáme do zlatava. Následně zeleninu zasypeme krupicí, chvilenku též opražíme a zalijeme cca 1,2 litrem vody. Přidáme sůl a koření, já dávám trošku Podravky, která má krásnou žlutou barvu. Vaříme do změknutí zeleniny.
V hrníčku si vidličkou rozšleháme dvě vajíčka, která v samém závěru vlijeme do polévky a ještě asi dvě minutky provaříme a máme hotovo. Před podáváním můžeme ještě dozdobit čerstvými bylinkami - pažitkou či petrželkou.
400g - polévková zelenina dle zvyklostí80g - máslo5-6lžíce - hrubá krupiceks - sůl, polévkové koření2ks - vejceks - čerstvé bylinky dle sezonypříprava - 15vaření - 50-60