Vejce s cukrem vyšlehejte do světlé pěny, přidejte postupně olej a mléko. Do tekuté směsi zašlehejte sypké ingredience. Nalijete do vymazané a vysypané dortové formy a pečte na 170 °C cca 20-25 min (podle trouby, zkouška špejlí).
Po vychladnutí korpusu odkrojte vršek a trošku pomocí nože vydlabte. Vydlabaný korpus rozmixujte a odložte na později.
Vyšlehejte smetanu a zašlehejte do ní mascarpone a tvaroh, přidejte vanilkový extrakt podle chuti. Na vydlabaný korpus dejte trochu krému a narovnejte do kruhu banány po celém vydlabaném vnitřku. Na banány dejte krém a vytvaruje "hroudu". Nakonec zasypte rozdrobeným korpusem a lehce přimáčkněte (je z toho pěkný nepořádek ????).
Nechte v ledničce uležet (1-2 hodiny).
....................................
Co se zbylým korpusem a krémem?
Zbylý korpus a krém lze navrstvit do skleniček spolu s čerstvým nebo s mrazem sušeným ovocem.
Další variantou jsou dortová lízátka - Cake Pops - postup najdete na mém IG profilu - https://www.instagram.com/lucily_c/ (také další recepty).2ks - vejce100g - třtinový cukr120ml - olej240ml - mléko300g - polohrubá mouka100g - pohanková mouka1ks - bezfosfátový prášek do pečiva2lžíce - kakao350ml - smetana na šlehání250g - mascarpone250g - tvaroh ve vaničce1lžíce - vanilkový extrakt4ks - banánpříprava - 40 + chladnutívaření - 25