Této polévce říkám "zbytková". Skládá se z toho, jakou zeleninu lednička zrovna nabízí a do ostatních pokrmů ji zbývá už malé množství. Nikdy neuděláte chybu, když skladbu pozměníte podle svých možností a chutí. Výtečná bude pokaždé. Abyste dosáhly krémové a přirozeně husté konzistence bez dalšího zahuštění, měla by hmotnost použitých ingrediencí mít minimálně půl kilogramu.Skvělý tip na rychlou obědovou nebo teplou večerní.Co budete potřebovat?1/2 ks dopředu pečené menší máslové dýně (to v případě, když ji tepelně upravujete do zásoby a používáte v kuchyni častěji. Jinak dýni nahraďte bramborem)2 středně velké cibule5 ks mrkve1 kousek celeru (asi 0,5 cm plátek z bulvy)1 ks petržel1 stvol řapíkatého celeru3 PL (olivového nebo kokosového) olejekousek čerstvého zázvorušpetku kurkumyšpetku mletého pepře2 PL soli2 PL Chia semínekKořenovou zeleninu omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Čím menší kousky uděláte, tím rychleji polévku uvaříte.Cibuli nakrájejte na půlměsíčky a orestujte na rozpáleném oleji dozlatova. Přidejte kořenovou zeleninu a krátce s cibulí restujte. Podlijte vývarem a vařte asi 10 minut. Přidejte nakrájený řapíkatý celer, osolte, opepřete a nechte vařit dalších 10 minut.Vmíchejte dužinu z pečené dýně a zázvor. Směs už jen prohřejte. Tyčovým mixérem zeleninu rozmixujte do hladké a krémové konzistence. Dochuťte kurkumou. Krátce povařte.Servírujte posypané Chia semínky a čerstvou řeřichou.Dobrou chuť.