Zajistit výraznou chuť a krémovost zeleninové polévky se dá i jinak, než pomocí tradičního restování zeleniny a zjemňování smetanou. Upečte zeleninu v troubě a na závěr polévku doplňte kvalitním rostlinným hrachovým proteinem Iswari. Zelenina získá díky pečení intenzivní chuť, a dokonce se i lépe mixuje. Tento postup navíc šetří váš čas. Hrachový protein polévku nejen zjemní a lehce zahustí, ale i nutričně obohatí o bílkoviny.
Kategorie Polévka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 45 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.5 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
3červené papriky
5středních mrkví
1cibule
olivový olej
sůl a čerstvě namletý pepř
3lžíce Hrachového proteinu Iswari
zeleninový vývar
Balzamikový krém a bylinky dle chuti na doladění
Instrukce
Papriky překrojte napůl a vložte do olejem vytřeného pekáčku řeznou stranou dolů. Mrkev oškrábejte, nakrájejte na špalíky, cibuli na klínky a naskládejte k paprikám do pekáčku. Zastříkněte olivovým olejem. Pečte na 200 °C asi 30 minut tak, aby zelenina chytla barvu. Z paprik sloupněte slupku a vyndejte jádřinec. Upečenou zeleninu dejte do hrnce a zalijte zeleninovým vývarem jen tak, aby zelenina byla tak akorát ponořená. Ochuťte solí, pepřem a pár minut povařte. Rozmixujte na hladký krém. Na závěr vsypte hrachový protein a opět krátce promixujte. Na talíři polévku dozdobte balzamikovým krémem, který polévce dodá šmrnc. Dle chuti a sezóny posypte bylinkami.
Notes
TIPYStejným způsobem můžete připravit i jiné druhy krémových polévek. Vždy se držte podobné barvy zeleniny. Vyzkoušejte upéct cuketu, pórek a růžičky brokolice. Nutriční hodnotu můžete zvýšit opět rostlinným proteinem, tentokrát BIO Rýžovým proteinem Iswari.Pokud se zamilujete do krémových zeleninových polévek a budete je připravovat často, ušetří vám čas použití většího stolního mixéru. Většina z nich má dokonce předpřipravený program „soup“, přímo pro přípravu polévek.Zdroj a foto: Labeta