Zařaďte do svého jarního jídelníčku mladé cukety. Jsou zdravé, výživné a lahodné. Využijte jejich blahodárných účinků na zdraví a uvařte si rychlou, vydatnou a výživnou polévku, díky které se budete cítit skvěle.Použijte mladé plody, které jsou nejšťavnatější a nemusíte z nich odstraňovat slupku. Ideální jsou do 25 cm. Obsahují vysoký podíl vody, karoten a jsou velkým zdrojem draslíku.Co budete potřebovat?2 ks mladé BIO cukety (cca 500 g)5 ks středně velkých brambor (cca 400 g)1 cibuli3 PL (kokosového, olivového) oleje1 a 1/2 l zeleninového vývaru1 a 1/2 ČL soli1/2 ČL mletého kmínu špetku muškátového oříšku špetku muškátového květu špetku mletého citronového pepře1 PL konopných semínek2-3 stroužky (českého) česneku12 ks cuketových chipsůJak postupovat?Brambory oškrábejte a nakrájejte na malé kousky.V kastrolu rozehřejte olej a na něm zpěňte dozlatova nakrájenou cibuli. Přisypte brambory, krátce orestujte a zalijte vývarem. Vařte, dokud brambory nezměknou (cca 15-18 minut).Cukety dobře omyjte a nastrouhejte na hrubém struhadle i se slupkou. Přisypte k bramborům ke konci jejich vaření.Krátce provařte. Tyčovým ponorným mixérem směs rozmixujte do hladké konzistence. Přisypte konopná semínka. Ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem i květem. Přidejte prolisovaný česnek. Dolaďte mletým kmínem a odstavte. Nechte chvilku "odpočinout", aby se chutě a vůně promísily. Servírujte horkou a dozdobte cuketovými chipsy.Cuketové chipsysi můžete vyrobit do zásoby v domácí sušičce a uskladnit ve vzduchotěsné dóze. Pro rychlejší variantu nakrájejte cuketu na tenké plátky. Položte na pečící papír a vložte na pár minut sušit do rozehřáté trouby.Dobrou chuť.