Linecké těsto je v pečení prostě klasika. Ať na korpus přidáte jakékoliv ovoce, tvaroh, jogurt nebo třeba marmeládu, nikdy neuděláte chybu. Pokaždé uspějete a sklidíte poklonu za váš kulinářský um. Jahody v kombinaci s tvarohem jsou neodolatelné. Vyzkoušejte snadný koláč, kterému žádná návštěva neodolá.Co budete potřebovat?1 a 1/4 hrnku špaldové hladké mouky (můžete ji zaměnit za obyčejnou bílou)3/4 hrnku moučkového (třtinového) cukru1 žloutek1 ks vanilkového pudinkového prášku špetku soli1 PL strouhané limetkové kůry2 ČL kypřícího bezfosfátového prášku do pečiva125 g másla cca 70 ml (kokosového) mléka - dle potřeby ke zředěníDo mísy prosejte mouku. Přisypte cukr, sůl, kypřící prášek s pudinkovým a limetkovou kůru. Promíchejte, aby se suché ingredience spojily.Přidejte změklé máslo, žloutek a dle potřeby nařeďte mlékem. Zpracujte do hladkého těsta, které nechte 60 minut "odpočívat".Mezitím si připravte náplň:500 g tvarohu smíchejte v míse se 3/4 moučkového (třtinového) cukru a 3 žloutky. Dobře promíchejte. Přidejte limetkovou šťávu a strouhanou kůru. Vyšlehejte do hladké hmoty bez hrudek.Asi 10 ks jahod dobře omyjte a rozkrojte na polovinu.Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si kulatou formu o průměru cca 26 cm a vyložte ji pečícím papírem. Těsto rozválejte na tenkou placku a přeneste do formy. Nezapomeňte nechat vyšší okraje, aby se tvaroh při pečení nikam neroztékal. Těsto propíchejte na několika místech vidličkou a naneste na něj tvarohovou náplň. Povrch poklaďte jahodami a vložte do trouby. Pečte cca 35 minut, dokud okraje koláče nezískají zlatavý nádech. Nechte vychladit a servírujte.Dobrou chuť a příjemné prožitky z každého sousta.