Přesunula jsem se na Srí Lanku. Kottu roti je vlastně taková zeleninová směs s masem, které si vyberete podle libosti. Původní recept obsahuje krevety, ale protože vodním živočichům příliš neholduji, nahradila jsem ho kuřecím. Jednou z přísad je i jednoduchá placka z mouky, vody a špetky soli, vyválená na tenko a osmažená na oleji. Já jsem ji dělala den předem asi ze 100 g mouky.
1) Maso osmažíme společně s kurkumou, solí a pepřem. Všeho asi lžičku.
2) Přidáme cibuli a česnek na plátky.
3) Přidáme nasekaný/sušený rozmarýn.
4) Přidáme pórek a mrkev nakrájené na tenké nudličky a lžíci másla.
5) Přidáme protlak a dobře promícháme.
6) Do směsi rozklepneme jedno vajíčko a opatrně ho vmícháme.
7) Můžeme přidat chilli - sušené nebo čilipapričku.
8) Nakonec přidáme placku rozstříhanou na tenké nudličky. Zbývající placky můžou posloužit jako příloha, dá se jíst ale i samotné.ks - kuřecí maso1ks - cibule1ks - velká mrkev1ks - pórek1lžíce - rajčatový protlak1ks - vejceks - kurkumaks - pepřks - sůlks - rozmarýn1lžíce - másloks - olejks - (chilli)příprava - 25vaření - 20