Báječné pochutnání z mrkve, děláme celý rok a přidáváme různé sušené či čerstvé ovoce dle roku
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 12ks
Uvařila RadkaŠprochová
Ingredience
3hrnky hladké mouky
2KL sody
2KL skořice
1KL soli
1,5hrnku cukru
1,5hrnku oleje
3vejce
3hrnky strouhané mrkve
půl hrnku rozinek
půl hrnku ořechů
1hrnek kandovaného ovoce
čtvrt hrnku bílého rumu nebo koňaku
Instrukce
Nastrouháte nahrubo mrkev, zvlášť vyšleháte cukr s olejem a přidáváte vejce. Přilijete rum a vmícháte mouku. Nakonec vsypete ořechy, kandované ovoce a rozinky obalené v mouce. Pečete na vymazaném a moukou vysypaném plechu 40-45 min. teplota 160 stupňů.
P.S těsto je hutnější - nebojte s toho, má to tak být