Připravíme si bezlepkové listové těsto. Já dělám domácí, ale klidně použijte koupené. V případě zájmu dodám recept na domácí.
Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpustíme cukr na karamel, přidáme jablka, koření a lehce podusíme, aby jablka trochu změkla. Vyndáme koření a zahustíme, aby nám přebytečná šťáva nevytékala při pečení ven. Těsto rozpůlíme, vyválíme na plát a rozčtvrtíme. Na jednu stranu navrstvíme jablka a na straně druhé uděláme buď speciálním válečkem nebo nožem mřížku.
Teď už zbývá jenom taštičky uzavřít přitlačením těsta na hrany. Já pak ještě okrajuji, aby měly taštičky pravidelný tvar. Dáme na plech, potřeme vajíčkem a vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů. Pečeme cca 30 minut, ale každý musí kontrolovat dle své trouby. Po upečení dejte vychladnout na mřížku a dobrou chuť.
Recept jsem kdysi našla na stránkách domanavareno a modifikovala ho do našich bezlepkových podmínek.1ks - bezlepkové listové těsto2ks - jablka1ks - skořice celá1ks - hvězdička badyánu2ks - hřebíček5lžíce - kokosový cukr100ml - voda1lžička - bezlepková mouka na zahuštěnípříprava - 15vaření - 30