Go Back
+ servings

koláčky s mozzarellou a rajčaty

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 125 g změklého másla
  • 1 lžíce studeného mléka
  • špetka soli

Náplň:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 menší cibule
  • 150 g rajčat
  • 30 g parmazánu
  • 100 g crème fraîche
  • 100 g mozzarelly

Na dokončení:

  • 1 prošlehané vejce
  • hrubozrnná sůl mák, sezam

Instrukce

  • Pokrájejte studené máslo rovnou z lednice, zasypte moukou a citronovou kůrou. Přidejte vejce, mléko a citronovou šťávu. Těsto zpracujte rychle rukama nebo robotem. Nechte alespoň hodinu chladit v lednici.
  • Na kostičky pokrájenou cibuli se špetkou soli opečte na oleji do změknutí. Nechte zcela vychladnout. Rozehřejte troubu na 200 °C. Těsto vyjměte z lednice, rozválejte asi na 0,5 cm a rozdělte na 5 menších koláčků.
  • Mezitím si připravte náplň. Crème fraîche smíchejte s cibulkou, osolte, přidejte parmazán a polovinu pokrájené mozzarelly. Směs rozdělte do středů koláčků a na ně vyskládejte na kolečka nakrájená rajčata. Navrch dejte zbytek mozzarelly a zakápněte olejem. Okraje potřete vajíčkem a ozdobte mákem a sezamem se solí. Pečte zhruba 30 minut.