Z tohoto koláče by Italové měli jistě radost!
Jednoduchý a chutný recept, jak zužitkovat přebytečnou úrodu rajčat a vyvolat letní atmosféru.
Ale jak na to?
V míse jsem smíchala hladkou mouku se solí a přidala na kostičky nakrájené máslo.
Ručně jsem vytvořila drobenku, ke které jsem pak přidala bílek, vodu a hrst sušené bazalky pro provonění. Takto vzniklé těsto jsem zabalila do potravinářské fólie a dala odležet asi tak na hodinu do lednice.
Odležené těsto jsem vyválela válečkem a vložila na pekáč, do kterého jsem předtím vložila pečící papír.
Omyla jsem a nakrájela rajčata. Mozzarellu jsem také nakrájela na tenké plátky. To jsem střídavě pokládala na těsto, osolila a opepřila.
Pekla jsem v předehřáté troubě asi 35 minut. Chutná teplý i studený.
Buon Appetito!
300g - hladká mouka150g - máslo1ks - bílek1špetka - sůl10ks - rajčata500g - mozzarella1špetka - čerstvě mletý pepř1špetka - bazalka3lžíce - vodapříprava - 20vaření - 35