Vytisknout recept
je vydatným zdrojem energie, ale díky obsahu vlákniny, vitamínů skupiny B, vápníku a dalších vitamínů a minerálů také velice výživný.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 10 minutes min
Celkový čas 20 minutes min
Porce 8 porcí
Uvařila NelaVávrová
- 300 ml nízkotučného mléka
- 100 g strouhaného kokosu + 10 g na posypání
- 100 g celozrnné krupice
- 100 g tvarohu
- 50 g proteinový prášek světlý např. vanilkový nebo kokosový
- 25 g proteinový prášek tmavý např. čokoládový
- sladidlo bez kalorií
Mléko nalijte do menšího hrnce, přidejte kokos a přiveďte k varu.
Vmíchejte krupici a míchejte, dokud nevznikne hustá kaše.
Odstavte z plotny a vmíchejte tvaroh.
Oddělte ¾ hmoty a přidejte buď světlý protein nebo sladidlo dle chuti.
¾ hmoty dejte do dortové formy ideálně silikonové o průměru 23 cm.
Do zbytku hmoty vmíchejte tmavý protein a navrstvěte na světlou hmotu.
Posypejte kokosem a nechejte v lednici pár hodin ztuhnout.
Poznámky
Místo kravského mléka můžete použít i kokosové mléko, ale počítejte, že tím ještě značně navýšíte kalorickou hodnotu.
Místo celozrnné krupice můžete použít kukuřičnou krupici, dort bude žlutý.