Svým dalším receptem jsem se inspirovala v Namibii, ačkoliv nejspíš každý národ bude mít svou obdobu. Nám tyhle kuličky budou připomínat naše koblížky.
1) Z mouky, drožčí, cukru, špetky soli a teplé vody dle potřeby, vypracujeme těsto, které nesmí být příliš tuhé, ale ani tekuté, a necháme vykynout.
2) Těsto znovu promícháme a ve větším množství oleje, budeme smažit malé kuličky. Určitě vás napadnou různé způsoby, jak kuliček docílit, já postupovala jako v originálním videu a prostě jsem "promačkávala" těsto mezi palcem a ukazováčkem přímo do oleje. Výhodou je, že jsou to skutečně malé kuličky. Smaží jen několik vteřin a hodně rychle se připalují. Nevýhodou je, že máte volnou jen jednu ruku na rychlé otáčení a vyndavání.
3) Koblížky se namáčejí v marmeládě, ale dají se zakusovat i k fazolovým nebo cizrnovým kaším.250g - hladká mouka1lžička - sušené droždí70g - cukrks - teplá vodašpetka - sůlks - olej ks - marmeládapříprava - 90vaření - 5