I bez masa se dá udělat oběd či večeře co potěší i masožravce ;-)Cuketu oloupeme, nahrubo nastrouháme, posolíme a necháme ,,vytáhnout,, vodu a vymačkáme. Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme více do zlata a přidáme slitou cizrnu a spolu orestujeme cca 5minut. Samozřejmě můžete uvařit i vlastní. Pokud se s tím počítá den dopředu. Ta z konzervy je ale trošku jiná v chuti. Ještě na pánvi ji vařečkou rozmačkáme. Do mísy s cuketou přidáme rozmačkanou cizrnu, přidáme asi lžíci lahůdkového droždí, prolisujeme česnek, můžeme přidat i lahůdkovou cibulku, sůl a pepř a trošku chilli a kurkumy kvůli barvičce. Tvarujeme placičky, které smažíme dozlatova na kokosovém oleji nebo se dají péci i v troubě.Tip na dip: 2lžíce zakysané husté smetany, 2lžíce bílého jogurtu, 2lžíce tatarky, sůl pepř, troška limetkové nebo citrónové šťávy a prolisovaný česnek dle chuti.Přeji dobrou chuť :-)