Máslo necháme před přípravou změknout při pokojové teplotě.
Cukr do větší mísy prosejeme pře sítko, promícháme s kakaem a kávou. Pak přidáme měkké máslo a rum. Těsto pořádně zpracujeme, aby bylo krásně jemné.
Pokud ale bude potřeba a bude až příliš řídké, dáme ho na chvíli do lednice, ať ztuhne a poté ho můžeme opět zpracovat.
Pak vytvoříme zrna - uděláme malou kuličku, ve které uprostřed uděláme rýhu (tu můžeme udělat špejlí, párátkem nebo koncem lžíce).
Kávová zrna pomocí párátka nebo nějaké úchytky na chvilku ponoříme do čokoládové polevy, tou jej obalíme a pak necháme v lednici ztuhnout.
Pokud nechceme, tak zrna nemusíme ponořit do polevy, ale můžeme je nechat jen tak bez polevy. I tato varianta bude velmi chutná.230g - Cukr moučka 3lžíce - Kakao 3lžíce - Káva 80g - Máslo 1lžička - Rum 3ks - Čokoládová polevapříprava - 20 vaření - 0