Go Back
+ servings

Kaštanová polévka

Vytisknout recept
Věděli jste, že jedlé kaštany mají vyšší energetickou hodnotu než například brambory? Oceňované pochoutky připravené z jedlých kaštanů jsou například kaše vhodné ke zvěřině, ale dá se z nich připravit také velmi chutná polévka. Jednu takovou připravují i na farmách Roter Hahn, konkrétně v šenku Oberlegar u Terlan.
Kategorie Polévka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour 30 minutes
Celkový čas 1 hour 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka

Ingredience

  • 300 g sušených kaštanů
  • 150 g sušených fazolí
  • sůl
  • cukr
  • skořice

Instrukce

  • Kaštany a fazole, každé zvlášť, přes noc namočte do vody. Před přípravou polévky je sceďte a pokud je to nutné, z kaštanů odstraňte jemnou slupku.
  • Kaštany a fazole spolu vařte v 1 litru vody hodinu a půl. Nakonec přidejte podle chuti sůl, cukr a skořici.
  • Polévku nejlépe rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby byla hladká a krémová.