Věděli jste, že jedlé kaštany mají vyšší energetickou hodnotu než například brambory? Oceňované pochoutky připravené z jedlých kaštanů jsou například kaše vhodné ke zvěřině, ale dá se z nich připravit také velmi chutná polévka. Jednu takovou připravují i na farmách Roter Hahn, konkrétně v šenku Oberlegar u Terlan.
Kategorie Polévka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 1 hourhod.30 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.45 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila Jihotyrolská Kuchařka
Ingredience
300gsušených kaštanů
150gsušených fazolí
sůl
cukr
skořice
Instrukce
Kaštany a fazole, každé zvlášť, přes noc namočte do vody. Před přípravou polévky je sceďte a pokud je to nutné, z kaštanů odstraňte jemnou slupku.
Kaštany a fazole spolu vařte v 1 litru vody hodinu a půl. Nakonec přidejte podle chuti sůl, cukr a skořici.
Polévku nejlépe rozmixujte tyčovým mixérem tak, aby byla hladká a krémová.