Celer nakrájíme na tenké nudličky a v cedníku pod vroucí vodou z konvice spaříme. Zakápneme šťávou z citronu a c misce smícháme s ostatními ingrediencemi. Osolíme a opepříme. Necháme v lednici uležet alespoň 4 hodinky, lépe do druhého dne.
Podáváme s grilovaným, či pečeným jakýmkoliv masem. Dodá opravdu specifickou příjemnou chuť a rozhodně chutná i zapřísáhlým nejedlíkům celeru. ;-)
Recept na karbanátky nadávám, umíme snad každý, jen jsem je ozzvláštnila tím, že jsem je dala na pečicí papír a udělala skleničkou důlky pro vajíčko. Dala péct a jakmile měly zlatavou kůrku, vložila syrové vejce a 5 minut zapekla, aby žloutek byl tekutý *wine*1ks - Celer ½ks - Citron menší2lžíce - Hrubozrnná hořčice 2lžíce - MajolkaPár ks - Kaparypříprava - 10vaření - 30