Těsto na 2 korpusy - velký a malý:
Oddělíme si žloutky od bílků. Ušleháme si v mixeru žloutky s práškovým cukrem, vanilkovým cukrem a máslem. Smícháme mouku s kypřicím práškem, sodou a kakaem a přidáme ke žloutkové směsi, přilijeme mléko. Necháme šlehat do hladké hmoty. Ušleháme si zvlášť bílky. Pak je opatrně přimícháme do směsi.
Připravíme si 2 dortové formy - velkou a malou, vyložíme pečicím papírem. Těsto vlijeme do forem a dáme péci na 160°C asi na 30 minut. Zkoušíme špejlí, zda je upečené.
Dorty dáme vychladnout.
Krém:
Uvaříme si vanilkový pudink a dáme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a přidáváme po malých částech pudink.
Ve volné chvíli si uděláme z růžového marcipánu růžičky a ze zeleného lístečky. Připravíme si celé ořechy.
Zdobení dortu:
Oba korpusy podélně rozkrojíme. Promažeme spodní díl dortu, přiložíme horní díl a opět namažeme. Přiložíme malý korpus a promažeme a nakonec horní díl a namažeme nahoře a kolem dokola okraje.
Ze světlého marcipánu vyválíme kolo a přiložíme nahoru na dort. Z růžového marcipánu vyválíme proužek, kterým ovineme celý okraj dortu. Ze zeleného a hnědého marcipánu vytvoříme trojúhelníčky a poklademe kolem spodního velkého dortu.
Ze zbytku krému vytvoříme šešulky a nazdobíme horní část dortu. Na každou dáme střídavě růžičky s lístečky a celé vlašské ořechy. Kolem dokola dortu ozdobíme též šešulkami a ořechy.
Dort můžeme udělat ke slavnostní příležitosti nebo jen tak pro radost.
Přeji dobrou sladkou chuť!!!500g - polohrubá mouka8ks - vejce300g - práškový cukr100g - máslo2lžíce - kakao1ks - vanilkový cukr1ks - kypřicí prášek1lžička - jedlá soda3/8l - mléko400g - krém: máslo 250g - práškový cukr500ml - mléko1ks - vanilkový pudink4ks - marcipán ( barevný )200g - vlašské ořechy celépříprava - 90vaření - 30