Kachnu si pořádně omyjeme a odstraníme vnitřnosti (my je doma vyhazujeme, protože vnitřnosti nejime). Kachnu vložíme do pekáče a pořádně osolíme a okmínujeme. My ji vkládáme do trouby večer jen na 50 stupňů a necháme do deseti hodin péct, pak ji dáme dopect na 150 stupňů. Během dopečení si do hrnce dáme zelí (já mám nejraději červené) a dám vařit, přidám cukr a zamícháme a nechám dusit. Knedlíky většinou kupuji, protože nemám čas na vaření domácího, nebo si udělám bramborové noky. Na talíř dám kachnu, zelí a knedlík a vše poliju omastkem s kachny.
Přijde dobrou chuť *heart*ks - Kachnaks - Červené zelíks - Sůlks - Kmínks - Bramborový/houskový knedlík2lžíce - Cukrpříprava - 10vaření - 5-7 hodin