Vytisknout recept
Nakrájíme si zelí na tenké kousky do mísy, přidáme jednu větší
nastrouhanou mrkev na hrubo. Posolíme a rukama mačkáme,
aby zelí pustilo hodně šťávy.
V misce si smícháme třtinový cukr, asi lžíci olivového oleje, trochu octa a studené vody.
Zálivku musíte udělat podle svých chutí, nelze psát, kolik čeho.
Potom ji nalijete do zelí, promícháte a dáte chladit. Já to ještě zatížím.
Ideálně je jeden den na chlazení a puštění šťávy.
Pak podáváte k čemukoliv nebo jíte samotné.
Moc nám to takto s manželem chutná.
Hudlenka
1ks - hlávka salátu (menší nebo půlka)1ks - mrkevks - sůl, hnědý cukr, olej, ocet, vodapříprava - 15vaření - 0
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková