Vytisknout recept
Vyzkoušejte tento jednoduchý čočkový salát jako přílohu k rybě, k pečivu nebo k tofu.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 20 minutes min
Celkový čas 30 minutes min
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová
- 150 g hnědé čočky
- menší hrst petrželky
- 2 výhonky jarní cibulky
- 10 mátových lístků
- 4 rajčata
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- šťáva z 1/2 citronu
- 20 g slunečnicových semínek
- 1 hlávkový salát případně jiný
- sůl a čerstvě pomletý pepř podle chuti
Čočku propláchneme a uvaříme ve vodě do měkka (přibližně 20 minut). Potom ji v případě potřeby scedíme.
V míse si smícháme nasekanou petrželku, lístky máty, rajčata, jarní cibulku, olivový olej, citrónovou šťávu, sůl a mletý pepř.
Nakonec do salátu vmícháme i uvařenou čočku, slunečnicová semínka a pořádně promícháme.
Salát můžeme podávat naservírovaný v umytých salátových listech, případně můžeme salát nakrájet nadrobno a vmíchat jej do salátu.