Go Back
+ servings

Jednoduchý čočkový salát

Vytisknout recept
Vyzkoušejte tento jednoduchý čočkový salát jako přílohu k rybě, k pečivu nebo k tofu.
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 150 g hnědé čočky
  • menší hrst petrželky
  • 2 výhonky jarní cibulky
  • 10 mátových lístků
  • 4 rajčata
  • 2 PL extra panenského olivového oleje
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 20 g slunečnicových semínek
  • 1 hlávkový salát případně jiný
  • sůl a čerstvě pomletý pepř podle chuti

Instrukce

  • Čočku propláchneme a uvaříme ve vodě do měkka (přibližně 20 minut). Potom ji v případě potřeby scedíme.
  • V míse si smícháme nasekanou petrželku, lístky máty, rajčata, jarní cibulku, olivový olej, citrónovou šťávu, sůl a mletý pepř.
  • Nakonec do salátu vmícháme i uvařenou čočku, slunečnicová semínka a pořádně promícháme.
  • Salát můžeme podávat naservírovaný v umytých salátových listech, případně můžeme salát nakrájet nadrobno a vmíchat jej do salátu.