Jednoduchá žemlovka pro kojící matky
Vytisknout recept
Tento recept je velmi jednoduchý a zároveň neublíží kojící ženě, která nemá intoleranci na kravské mléko a lepek.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes min
Čas vaření 45 minutes min
Celkový čas 1 hour hod.
Porce 4 osoby
Uvařila IngridSmítalová
- 6 rohlíků
- 3 jablka
- Skořice
- Třtinový cukr
- Mléko
Nejprve si je potřeba připravit tyto ingredience.
Nakrájíme si rohlíky na plátky 1 cm vysoké a po rozkrájení namáčíme obě strany do mléka.
Následně vyskládáme dno mísy.
Poté si oloupeme jablka a nastrouháme nahrubo.
Na spodní vrstvu rohlíků klademe jablka, které před položením vyždímáme.
Jablka posypeme nejprve cukrem a pak skořicí dle oka.
Pak už je jen potřeba vyskládat horní patro rohlíky vymáchané v mléce a dát zapéct do trouby.
Trouba je potřeba nastavit na 180 stupňů a pečeme 30 minut pak zkontrolujeme a následně dopékáme dozlatova cca kolem 15 min.
Pečení na oboustranný ohřev.
Následně podáváme.
Pokud je to nutné může se ještě za tepla zasypat moučkovým cukrem.
Dobrou chuť!