Go Back
+ osoby

Jednoduchá žemlovka pro kojící matky

Vytisknout recept
Tento recept je velmi jednoduchý a zároveň neublíží kojící ženě, která nemá intoleranci na kravské mléko a lepek.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 osoby
Uvařila IngridSmítalová

Ingredience

  • 6 rohlíků
  • 3 jablka
  • Skořice
  • Třtinový cukr
  • Mléko

Instrukce

  • Nejprve si je potřeba připravit tyto ingredience.
  • Nakrájíme si rohlíky na plátky 1 cm vysoké a po rozkrájení namáčíme obě strany do mléka.
  • Následně vyskládáme dno mísy.
  • Poté si oloupeme jablka a nastrouháme nahrubo.
  • Na spodní vrstvu rohlíků klademe jablka, které před položením vyždímáme.
  • Jablka posypeme nejprve cukrem a pak skořicí dle oka.
  • Pak už je jen potřeba vyskládat horní patro rohlíky vymáchané v mléce a dát zapéct do trouby.
  • Trouba je potřeba nastavit na 180 stupňů a pečeme 30 minut pak zkontrolujeme a následně dopékáme dozlatova cca kolem 15 min.
  • Pečení na oboustranný ohřev.
  • Následně podáváme.
  • Pokud je to nutné může se ještě za tepla zasypat moučkovým cukrem.
  • Dobrou chuť!