Korpus: žloutky vyšleháme s cukry do pěny, vmícháme vodu a olej, přisypeme a řádně promícháme s moukou a kypřidlem a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 15 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, zda těsto nelepí a necháme zchladnout.
Krém: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem do tuha. Poté zašleháme měkký tvaroh a moučkový cukr dle chuti. Do smetanového krému vmícháme na kousky pokrájené očištěné jahody. Hotový krém nandáme na zchladlý korpus, uhladíme do roviny a dozdobíme pokrájenými jahodami. Pokud chceme, můžeme ještě jahody přelít vlažným cukrářským želé, které necháme ztuhnout nebo jen dort po obvodu dozdobíme šlehačkou.
Hotový dort necháme v chladnu proležet alespoň dvě hodiny (nejlépe však přes noc), poté pokrájíme a podáváme. 2ks - vejce60g - cukr krupice1ks - vanilkový cukr4lžíce - vlažná voda2lžíce - olej120g - polohrubá mouka1lžička - prášek do pečiva1ks - smetana ke šlehání 33%1ks - vanilkový tvaroh ve vaničce300ks - jahody1ks - vanilkový cukr3lžíce - moučkový cukr podle chuti jahod150g - jahody250ml - dortové želé - vody4lžíce - cukr ( na ozdobu )1ks - šlehačka ( na ozdobu dortu )příprava - 60vaření - 45