350gtěstoviny dle chuti: široké nudlefleky, vřetena... 300 -
sůl
500gjahody čerstvécca
400gzakysaná smetana nebo bílý jogurtcca
moučkový cukr dle chuti
1ks tvaroh olešnický
máslo nebo olej
skořice - mletá nebo skořicový cukr
Instrukce
Těstoviny dáme vařit dle návodu do mírně osolené vody. Poté scedíme, promícháme se lžící másla nebo zakápneme troškou oleje, aby se nám neslepily.
Během vaření těstovin si připravíme jahodový přeliv: očištěné jahody pokrájíme na menší kousky, které vmícháme (část si necháme pro závěrečné dohotovení) do mírně oslazené smetany či jogurtu.
Hotové těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme mléčným jahodovým přelivem, dle chuti dosladíme moučkovým cukrem, posypeme rozdrobeným tvarohem, dochutit můžeme (nemusíme) dochutit mletou skořicí a dozdobíme zbylými jahodami.