Zmrzlinu si dá v létě s chutí každý a domácí je prostě nejlepší.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 5 hourshod.30 minutesmin
Celkový čas 5 hourshod.30 minutesmin
Porce 12
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
500mlsmetany ke šlehání Boni
390gslazeného kondenzovaného mléka
220gjahodového džemu Karlova Koruna
150gčerstvých jahodrozmačkaných
Instrukce
Ve velké míse vyšlehejte dotuha smetanu. V jiné míse smíchejte kondenzované mléko a jahodový džem a do této směsi vpravte šlehačku. Tekutou zmrzlinu nalijte do formy 22 × 12 cm nebo jakékoli nádoby, která se hodí do mrazáku a jde uzavřít. Nádobu s víčkem nechte v mrazáku 4–5 hodin do ztuhnutí. Po 2 hodinách do směsi přidejte čerstvé jahody a jemně promíchejte. Podávejte zmrzlinovým dávkovačem nebo si pomozte menším hrnečkem.