Jáhly přendáme do cedníku a spaříme 1 litrem vařicí vody.
Poté je ještě propláchneme studenou vodou - je to kvůli tomu, abychom je zbavili případné hořkosti.
Spařené jáhly dáme do hrnce, přidáme máslo, zalijeme mlékem a vaříme do měkka (pozor, ať se jáhly nepřipálí).
Hrušky očistíme a nastrouháme (případně nakrájíme na malé kousky).
Uvařené jáhly necháme zchladnout.
Přidáme do nich tvaroh, žloutky, koření - vanilku, skořici a citronovou kůru a med. Zamícháme.
Bílky vyšleháme na pevný sníh a opatrně vmícháme do směsi.
Na dno pekáče dáme 1/2 ochucených jáhlů, na ně nastrouhané/nakrájené hrušky- můžeme je ještě posypat trochu skořice, případně přidat ořechy.
Na hrušky rozprostřeme zbytek ochucených jáhlů.
Pečeme v troubě na cca 180 °C, aby byl nákyp hezky zlatý.