Rozinky namoč do rumu a nechej louhovat alespoň hodinu.
Jablka zbav jádřinců, umyj a nastrouhej nahrubo. Přidej skořici a podle chuti případně doslaď sladidlem bez kalorií. Já nedoslazuji.
Vmíchejte rozinky s rumem. Můžete přidat i nadrobno nasekané ořechy, ale navýšíš kalorickou hodnotu.
Rozehřej troubu na 170 °C.
Smíchej všechny ingredience na těsto a vyhnětej v nelepivé těsto. Kdyby se lepilo, přidej trochu více mouky
Těsto rozděl na poloviny a každou polovinu rozválej do čtvercového tvaru, podsypávej moukou.
Jablka rozděl na poloviny a nanes na těsto rovnoměrně téměř až do okrajů.
Těsto sviň, okraje přehni, přemísti na pečícím papírem vystlaný plech a mírně přimáčkni. Jestli se ptáš na rozdíl mezi závinem a štrúdlem, tak za mě je to jenom v technice zavinutí. Závin smotávám, ale štrůdl přehnu jednu půlku přes druhou. Krátký návod, jak smotat závin mám na YouTube.
Peč 40 – 50 minut na 170 °C, hlídej, ať se těsto nespálí.
Můžeš podávat posypané práškovým sladidlem bez kalorií, přelité sirupem bez kalorí a posypané ořechy. K dokonalosti ho dotáhneš, pokud ho přeliješ vanilkovým fitness krémem.