Vytisknout recept
inspirováno americkým apple pie
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 25 minutes min
Čas vaření 35 minutes min
Celkový čas 1 hour hod.
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová
- 250 g hladké mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 100 g másla
- 1 vejce
- 3 lžíce moučkového cukru
- šťáva z 1/2 citrónu
- trocha nastrouhané kůry z citronu
- trocha strouhanky
- jablka dle velikosti cukr, skořice
Troubu si rozehřejeme na 160 stupňů.
Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a vytvoříme nelepivé těsto.
Poté rozdělíme těsto na 2/3 a 1/3. Větší část rozprostřeme po kulaté formě.
Vykrájíme a oloupeme jablka a nakrájíme na tenké plátečky nebo nastrouháme nahrubo.
Posypeme těsto trochou strouhanky.
Položíme na to jablka a posypeme skořicí a cukrem.
Ze zbylé 1/3 těsta vytvoříme buď mřížku, nebo hada a povrch koláče tímto ozdobíme.
Můžeme zlehka posypat plátky mandlí.