Krémový sýr vytáhni předem z lednice a nechej zahřát na pokojovou teplotu. Následně ho dobře smíchej s ořechovým máslem a sladidlem.
Jablka oloupej, zbav jádřinců a nakrájej na malé kostky.
Rozehřej středně velkou pánev, dej na ni jablka, podlij cca 30 ml vody a nechej dusit pod pokličkou. Průběžně kontroluj a případně podlévej další vodou. Jakmile budou jablka měkká (cca 5 minut), přidej skořici a sladidlo a promíchej.
Smíchej 100 ml vody se škrobem a za stálého míchání nalij do jablek. Povař 1 – 2 minuty do zhoustnutí.
Smíchej ovesnou a celozrnnou mouku, přidej sladidlo, kypřící prášek a jedlou sodu a prosej přes jemné sítko.
Přidej řecký jogurt, dobře promíchej a pak postupně přidávej bílou mouku, dokud nevypracuješ téměř nelepivé těsto. Je možné, že budeš potřeba méně či více mouky.
Troubu rozehřej na 180 °C, pokud nebudeš používat horkovzdušnou fritézu.
Z těsta vyválej obdélník o rozměru cca 30×40 cm, průběžně podsypávej moukou nebo válej mezi 2 pečícími papíry či potravinářskými fóliemi.
Vyválené těsto rozkrájej na 8 stejně velkých obdélníků. V každém obdélníku udělej pomocí nože několik malých zářezů, viz fotopostup. Na druhou polovinu obdélníku dej cca 23 g krémové náplně, na to osminu jablek, přehni a okraje stlač pomocí vidličky. Tato postupuj se všemi díly těsta.
Nakonec potři taštičky rozkvedlaným vejcem a peč buď v troubě 25 minut na 180 °C anebo postupně v horkovzdušné fritéze vystříkané troškou řepkového oleje ve spreji cca 7 minut na 180 °C na mód „Pečení“, poté otoč a peč ještě cca 3 minuty.
Nakonec je můžeš posypat moučkovým sladidlem bez kalorií.