Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zpěníme na oleji, přidáme na kolečka nakrájený pórek, oloupaný a na plátky nasekaný česnek a tyminán. Vše řádně promícháme a restujeme na mírném ohni ještě asi 5 minut. Přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou mrkev, předem přes noc namočenou pšenici dvouzrnku a zalijeme vývarem. Osolíme a vaříme asi 15 minut.
Nakonec přidáme rajčata a očištěné na poloviny rozkrojené kapustičky. Vaříme do změknutí asi dalších 20 minut. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.4lžíce - Olivový olej1ks - Cibule1ks - Pórek2stroužek - Česnek1lžička - Tymián6hrnek - Vývar2ks - Mrkev2hrnek - Dvouzrnka (Biofarma)špetka - Sůlšpetka - Pepř20ks - Růžičkové kapustičky1ks - Loupaná rajčata z konzervy1lžíce - Strouhaný parmazánpříprava - 10vaření - 40