Go Back
+ servings

Hummus z unavené pečené kořenové zeleniny, karamelizované mandle, řeřicha

Vytisknout recept
Zapojte se do boje proti plýtvání potravinami, i ze zbytků a unavenějších ingrediencí se dá vytvořit chutné jídlo. Inspiraci přináší například Tesco.
Kategorie pomazánka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 10
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 100 g cizrna sterilovaná
  • 500 g kořenová zelenina která zbývá v ledničce
  • 150 g řeřicha
  • 80 ml zeleninový vývar ze slupek
  • 15 g citrón
  • 10 g česnek
  • 40 ml olivový olej
  • 20 g tahini sezamová pasta
  • 5 g sůl
  • 0,5 g pepř
  • 10 plátků semínkového chleba 10 × 35 g
  • 100 g Jádra mandlí ořechů solená karamelizovaná

Instrukce

  • Omytou kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a v pekáčku pokapeme olivovým olejem, osolíme a upečeme v troubě na 180 °C do měkka. Upečenou zeleninu necháme vychladnout, následně přendáme do mixéru a společně s cizrnou, vývarem, česnekem, citrónovou šťávou, zbylým olivovým olejem, solí a pepřem vymixujeme do hladké konzistence.
  • Hummus podáváme na plátku chleba a dozdobíme směsí karamelizovaných ořechů a řeřichou.

Notes

Recepty zero-waste vaření na boj proti plýtvání
Zdroj a foto: Tesco