Zapojte se do boje proti plýtvání potravinami, i ze zbytků a unavenějších ingrediencí se dá vytvořit chutné jídlo. Inspiraci přináší například Tesco.
Kategorie pomazánka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 10
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
100gcizrna sterilovaná
500gkořenová zeleninakterá zbývá v ledničce
150gřeřicha
80mlzeleninový vývar ze slupek
15gcitrón
10gčesnek
40mlolivový olej
20gtahini sezamová pasta
5gsůl
0,5gpepř
10plátků semínkového chleba10 × 35 g
100gJádra mandlíořechů solená karamelizovaná
Instrukce
Omytou kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na menší kousky a v pekáčku pokapeme olivovým olejem, osolíme a upečeme v troubě na 180 °C do měkka. Upečenou zeleninu necháme vychladnout, následně přendáme do mixéru a společně s cizrnou, vývarem, česnekem, citrónovou šťávou, zbylým olivovým olejem, solí a pepřem vymixujeme do hladké konzistence.
Hummus podáváme na plátku chleba a dozdobíme směsí karamelizovaných ořechů a řeřichou.
Notes
Recepty zero-waste vaření na boj proti plýtváníZdroj a foto: Tesco