Go Back
+ servings

Hummus s pečenou paprikou

Vytisknout recept
Výborná alternativa rostlinné pomazánky
Kategorie Předkrm
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 6 osob
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 2 ks červená paprika
  • 400 g cizrna v nálevu plechovka
  • 2 stroužek česnek
  • 3 lžíce pasta tahini
  • 1 lžička římský kmín
  • 1 lžička uzená paprika - koření
  • citronová šťáva z půlky citronu
  • 2 lžíce olivový olej
  • sůl

Instrukce

  • Papriky dejte na plech nebo do pekáče a dejte pod gril do trouby předehřáté na 200 °C.
  • Pečte je zhruba 20 minut, během pečení je několikrát otočte, aby ze všech stran zčernaly.
  • Poté je vložte do sáčku a nechte asi 5 minut zapařit. Zbavte je semeníků a oloupejte je.
  • Papriky dejte do mixéru, cizrnu slijte a přidejte k paprikám.
  • Do mixéru dejte i oloupané stroužky česneku, pastu tahini, nadrcený římský kmín, uzenou papriku a citronovou šťávu.
  • Vše dobře promixujte, postupně přidávejte po lžících vodu, aby vznikla kašovitá a příjemně našlehaná konzistence.
  • Hummus mixujte alespoň 5 minut, dochuťte ho solí a opět promixujte.