Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Hummus s pečenou paprikou
Vytisknout recept
Výborná alternativa rostlinné pomazánky
Kategorie
Předkrm
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
20
minutes
min
Čas vaření
10
minutes
min
Celkový čas
30
minutes
min
Porce
6
osob
Uvařila
Jaroslava Korpášová
Ingredience
2
ks červená paprika
400
g
cizrna v nálevu
plechovka
2
stroužek česnek
3
lžíce pasta tahini
1
lžička římský kmín
1
lžička uzená paprika - koření
citronová šťáva z půlky citronu
2
lžíce olivový olej
sůl
Instrukce
Papriky dejte na plech nebo do pekáče a dejte pod gril do trouby předehřáté na 200 °C.
Pečte je zhruba 20 minut, během pečení je několikrát otočte, aby ze všech stran zčernaly.
Poté je vložte do sáčku a nechte asi 5 minut zapařit. Zbavte je semeníků a oloupejte je.
Papriky dejte do mixéru, cizrnu slijte a přidejte k paprikám.
Do mixéru dejte i oloupané stroužky česneku, pastu tahini, nadrcený římský kmín, uzenou papriku a citronovou šťávu.
Vše dobře promixujte, postupně přidávejte po lžících vodu, aby vznikla kašovitá a příjemně našlehaná konzistence.
Hummus mixujte alespoň 5 minut, dochuťte ho solí a opět promixujte.