Go Back
+ servings

Hráškový krém s krutonky

Vytisknout recept
jednoduchý a rychlý krém, který chutná celé rodině
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • 1 sáček mraženého hrášku
  • 1 cibulka
  • kousek másla
  • sůl
  • 3 středně velké brambory
  • 1 l zeleninového vývaru nebo i hovězí, kuřecí

Instrukce

  • Do hrnce dáme kousek másla, zpěníme a na něm usmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme brambory pokrájené na menší kousky, zamícháme a podlijeme vývarem. Když brambory trochu změknout, přidáme mražený hrášek. Osolíme, případně dáme svoje další oblíbené bylinky. Provaříme, dochutíme a tyčovým mixérem rozmixujeme.
  • Lze ozdobit opraženou slaninou, semínky. Podle chuti.
  • V troubě si nasucho připravíme z kostiček strtšíého pečiva krutonky, které podáváme zvlášť.
  • Lze i přidat do talíře zakysanou smetanu.