Máslo a moučkový cukr dáme do hlubší nádoby a šlehačem vyšleháme do husté pěny.
Postupně zašleháme 4 žloutky.
Do mísy přesijeme mouku, přidáme 1/2 kypřicího prášku a máslovou hmotu.
Rukama zpracujeme ve vláčné těsto.
Pekáček vymažeme máslem a 3/4 těsta na něj rozprostřeme.
Do zbylé 1/4 přidáme ještě asi lžíci mouky, propracujeme a dáme klidně do mrazáku na chvíli odpočinout, lépe se nám s těstem později bude pracovat.
Jablka očistíme, nahrubo nastrouháme, přidáme sekané ořechy, rozinky, skořici, cukr dle chuti...Pokud jsou jablka hodně šťavnatá, dáme 1 lžičku vanilkového pudinku (prášku).
Důkladně promícháme a nandáme na těsto.
Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme špetku soli, moučkový cukr a v závěru lžičku škrobu (vanilkového pudinku).
Rovnoměrně natřeme na jablka.
Na závěr vyndáme z mrazáku zbylé těsto a nahrubo jej nastrouháme na bílkovou vrstvu.
Dáme do trouby, kterou jsme předtím vyhřáli na 175-180°C.