Ráno jsem si namočila do misky asi 2 hrsti sušených hub.
Když byl čas na vaření, tak jsem si nakrájela umyté hovězí maso na plátky,
naklepala jsem ho jemně paličkou na maso, z obou stran osolila a opepřila.
Nařezala jsem plátky na několika místech ze stran, aby se nekroutily.
Cibulku jsem nakrájela na jemno. Houby jsem slila přes cedník.
Do papíňáku jsem dala trochu oleje, na to cibulku a oboje míchala.
Pak jsem přidávala vedle sebe plátky masa a nechala je zprudka opéci.
Když byla jedna vrstva hotová, odsunula jsem je stranou a dala další kousky.
Do masa se snažte nepíchat vidličkou,
aby z něho nevytekla šťáva.
Veškerou obsluhu jsem dělala dvěma vařečkami nebo lze dřevěnýmu kleštěmi.
Když se maso zatáhlo, nalila jsem malinko horké vody, promíchala
a pak jsem přisypala houby i se zbytkem vody, co odkapala z cedníku.
Papíňák jsem uzavřela a maso nechala 20 minut dusit, pak ještě cca 5 minut dojít.
Poté jsem hrnec odvzdušnila, maso opatrně vyndala do misky
a omáčku jsem mírně zahustila celozrnnou špaldovou moukou
- asi lžíce do studené vody zamíchaná.
Chvíli necháte provařit, omáčku dochutíte a můžete maso vrátit zpět.
Podáváme s rýží, moje volba je kuskus, jistě by to šlo i s knedlíkem, jak má kdo rád.

Hudlenka
500g - hovězí plátky1ks - cibule2 hrst - houby (sušené)ks - horká vodaks - sůl, pepř2-3lžíce - olejpříprava - 10vaření - 30