Cibuli nakrájejte najemno a hovězí maso nakrájejte na kostky o velikosti 3 cm. Čerstvé houby nakrájejte na kousky velké cca 1,5 cm.
Následně si ve větším hrnci na vysokém plameni rozpalte 1 lžíci olivového oleje (nebo másla), poté snižte plamen na střední stupeň, přidejte nakrájenou cibuli a opékejte ji 4–5 minut. Poté do hrnce přidejte nakrájené maso a vše opékejte další 2–3 minuty. Nakonec směs osolte a opepřete, přidejte kmín, čerstvé i sušené houby, 850 ml zeleninového vývaru a 200 ml vody (případně 1 050 ml pouze samotné vody), hrnec přiklopte pokličkou a duste 55–60 minut na středním plameni do změknutí masa.
Mezitím si uvařte rýži: nasypte ji do středně velkého hrnce, zalijte 750 ml vody a přiveďte k varu. Poté ztlumte plamen na mírný stupeň a rýži vařte pod pokličkou 25–30 minut.
Uvařenou rýži rozdělte do 4 talířů a ke každé porci přidejte dušenou houbovou směs s hovězím masem. Nakonec každou porci pokrmu posypte nasekanou pažitkou a podávejte.
Nutriční informace na 1 porci: 433 kcal | 29 g bílkovin | 58 g sacharidů | 8 g tukůks - 150 g bílé cibuleks - 300 g hovězí kýty (nejlépe válečku) nebo roštěnéks - 250 g čerstvých žampionů nebo jiných hub (můžete použít i mražené)ks - 1 lžíce olivového oleje (nebo másla)ks - 1 lžička celého kmínuks - 50 g sušených hub (můžete použít i nakládané)ks - 850 ml zeleninového vývaru (případně vody)ks - 950 ml vodyks - 240 g dlouhozrnné rýže natural v suchém stavuks - 2 lžíce čerstvé pažitky (nasekané najemno)ks - sůlks - pepřpříprava - 20vaření - 60