Dáme si vařit rýži /množství podle vás/
V kastrolu rozpustíme sádlo a orestujeme na něm cibuli.
Pak dáme na proužky větší část papriky (zbytek necháme na dozdobení).
Přidáme houby /já dávám mražené a nerozmražené!/.
Osolíme, přidáme drcený kmín a dusíme houby asi 30 minut.
Musíme často míchat a také občas podlévat horkou vodou.
Když jsou houby měkké a dostatečně dlouho tepelně zpracované,
přidáme k nim uvařenou rýži, promícháme a ještě dochutíme.
Na talíři dozdobíme sýrem, můžeme petrželkou, proužky papriky a pod.
Poznámka: Houby do mrazáku si předem 5-7 minut nechám provařit ve slané vodě,
pak je scedím a po vychladnutí dám mrazit.
Pokud potom v zimě či déle houby používám, vždy je na cibulku dám v mraženém stavu,
jejich chuť pak zůstane stejná, jako když se nasbíraly.
Míchám a otáčím je, dokud nerozmrznou a pak teprve začínám počítat dobu "varu".
Sušené houby naopak stačí zalít horkou vodou v misce a za půlhodinky je lze používat.
I ony chutnají jako čerstvé.