Hořčično-medová omáčka s koprem
Vytisknout recept
Omáčka je vynikající k marinovanému lososu nebo k tučnějším grilovaným rybám.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes min
Celkový čas 15 minutes min
Porce 8 porcí
Uvařila NelaVávrová
- 100 ml
- slunečnicového oleje
- 4 lžíce
- medu
- 2 lžíce
- dijonské hořčice
- 1 lžíce
- vinného octa
- 0.5 lžičky
- soli
- 0.5
- svazku kopru
1
Kopr očistíme, zbavíme stonků a nasekáme najemno.
2
Med, hořčici, ocet a sůl s mícháme v misce. Poté s pomocí metličky zašleháme i olej.
3
Na konci přidáme kopr, dobře promícháme a podáváme.