Go Back
+ servings

Hořčično-medová omáčka s koprem

Vytisknout recept
Omáčka je vynikající k marinovanému lososu nebo k tučnějším grilovaným rybám.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 100 ml
  • slunečnicového oleje
  • 4 lžíce
  • medu
  • 2 lžíce
  • dijonské hořčice
  • 1 lžíce
  • vinného octa
  • 0.5 lžičky
  • soli
  • 0.5
  • svazku kopru

Instrukce

  • 1
  • Kopr očistíme, zbavíme stonků a nasekáme najemno.
  • 2
  • Med, hořčici, ocet a sůl s mícháme v misce. Poté s pomocí metličky zašleháme i olej.
  • 3
  • Na konci přidáme kopr, dobře promícháme a podáváme.