Honey Rings pocházejí z Malty. Jistě vám trochu připomenou anglickou kuchyni, ale vzhledem k Maltské historii se není zase tolik čemu divit. Těsto i náplň je dobré připravovat den dopředu, aby se stihly v lednici odležet. Výsledek má silně kořeněnou nahořklou chuť. Na své by si mohli přijít milovníci lékořice, kterou mi náplň chuťově připomíná.
1) Z mouky, másla, žloutků, špetky soli a vody dle potřeby vypracujeme hladké těsto a dáme přes noc do lednice.
2) Smícháme melasu, vodu, cukr, pomerančovou kůru, vodu z pomerančových květů, kakao, mlatý anýz a mix mletého koření, které si snadno připravíte doma ze skořice, muškátového oříšku a nového koření.
3) Směs přivedeme k varu a postupně přidáváme krupičku tak, aby vznikla hustá kaše. Tu pak necháme chvilku vychladnou a uložíme do lednice do druhého dne.
4) Z těsta vyválíme tenké pruhy, do jejich středu dáme pruh náplně, zabalíme a stočíme do kroužku.
5) Kroužky několikrát na vrchní straně nožem prořízneme a pečeme na 180°C 15-20 minut.
500g - hladká mouka50g - máslo3ks - žloutkyšpetka - sůlhrnek - voda400g - melasa400ml - voda100g - krystalový cukr2lžíce - voda z pomerančových květů1lžíce - pomerančová kůra2lžíce - kakao1lžíce - mix koření (skořice, mušk. oříšek, nové koření)1lžíce - mletý anýz180g - krupičkapříprava - 30vaření - 20