Z vajec, omáček, mouky a trouhanky uděláme těstíčko a hlívu v něm obalíme. Dáme na rozpálený olej a smažíme do růžova.
Podáváme se zeleninou
HLÍVA
Hlíva ústřičná patří mezi ty houby, které si nejde nezamilovat!
Nejen že má mnoho léčivých účinků, které může využít prakticky každý, ale také si nachází cestu do spousty výtečných receptů!
Hlíva léčí...
Na první pohled byste asi neodhadli, že vám hlíva může tolik pomoci. Ovšem jen těžko najdete jiné houby, které by byly pro váš organismus přínosnější!
Posiluje imunitu
Má antioxidační účinky
Zvyšuje tvorbu červených krvinek
Snižuje krevní tlak, cukr v krvi a cholesterol
Působí proti bakteriím , plísním a virům a rakovinové buňky
Nutriční hodnoty
Hlíva je nízkokalorická houba (100 gramů odpovídá přibližně 36 kaloriím) s dobrým poměrem tuků, bílkovin a vlákniny. Není tak divu, že je oblíbená i v redukčních dietách.
Najdeme v ní ale především spoustu zdraví prospěšných látek:
Polysacharidy beta-glukany, terpeny, statiny
Vitamíny B1, B2, B3 (niacin), B5 (kyselina pantothenová), B6, B7 (biotin), B9 (kyselina listová), C, D
Stopové prvky a minerály, především selen, měď, draslík, zinek, fosfor, železo a hořčík
5ks - hlíva ústřičnáks - sojová omáčkaks - Rybí omáčka2ks - vajíčkoks - strouhanka dle potřebyks - hladká mouka celozrnná dle potřebyks - olej dle potřebypříprava - 10vaření - 10