Rum smíchaný s jablečným džusem se v horké variantě podává hlavně v zimním období. V naší variantě s ledem a limetkou je ale skvělým koktejlem pro horké dny na konci léta.
Kategorie Nápoje
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 5 minutesmin
Celkový čas 5 minutesmin
Porce 1
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
4clpravého panamského rumu HEFFRON 5YO
Jablečný džus
Limetka
Led
Instrukce
Do vysoké sklenice dejte led, přilijte rum a podle chuti jablečný džus. Zamíchejte a ozdobte nakrájenou limetkou.
Notes
Míchání alkoholických nápojů má své kořeny již ve starověku, kdy se mísila vína s nejrůznějšími přísadami. Prvním doloženým míchaným drinkem se stal ale rum smíchaný s vodou, třtinovým cukrem a citronovou šťávou, který svým námořníkům podával od roku 1740 britský admirál Edward „Old Grog“ Vernon místo čistého rumu. Vznikl tak starý dobrý grog, který se v našich končinách pije v teplé variantě. Na horké dny jsou ale mnohem lepší koktejly na ledu.