Kuřecí prso osolíme, okořeníme a marinujeme v jogurtu alespoň cca 1 hodinu. „Marinování kuřecího masa v jogurtu má jediný důvod, kyselina mléčnou obsažená v jogurtu jemně narušuje svalová vlákna a zajišťuje, aby maso nebylo po pečení suché,“ radí šéfkuchař restaurace Jídlovice, Michal Paulík.
Potom zprudka opečeme na pánvi z obou stran dozlatova, vložíme do trouby a dopečeme při 180 stupních cca 12 minut. Tarhoňu opékáme nasucho v kastrolu, dokud neuvidíme zlátnout jednotlivé kuličky, pak zalejeme vodou a vaříme do al dente (na skus) jako klasickou těstovinu.
Chřest zbavíme spodní části řezem asi 2 cm a do půlky očistíme škrabkou. Bílý chřest se čistí škrabkou až po hlavičku. Ořez z chřestu uvaříme v kastrůlku přibližně s 0,5l vody cca 5 minut. Cibulku na oleji zpěníme, přidáme orestovat na kolečka nakrájený chřest, podlijeme vývarem z chřestu, přidáme tarhoňu, sušená nakrájená rajčata, olivy a vše zredukujeme tak, jako když vaříme italské rizoto a před koncem přidáme strouhaný parmazán, vmícháme mascarpone a máslo do krémové konzistence.