Špízy jsou snadné a neuvěřitelně chutné, navíc je můžete tvořit v mnoha obměnách.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
20krevet
Červená paprika
Jarní cibulka
Citron
Hellmann's omáčka Sweet Chili Samba
Instrukce
Papriku nakrájíme na proužky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na zhruba centimetrové kousky. Krevety rozmrazíme, máme-li mražené. Pak je oloupeme a zbavíme střívka. Na špíz napichujeme krevety, papriku a jarní cibulku. Osolíme a zakápneme citronovou šťávou. Podáváme s pikantní Samba omáčkou, která se díky paprice, česneku a bylinkám výborně hodí ke krevetám.
Notes
Tip šéfkuchaře: Špízy s omáčkou uvnitř!Zapomeňte na obyčejné špízy – zkuste omáčku Hellmann’s přímo mezi surovinami. „Mezi kousky masa a zeleniny naneste štětcem nebo lžičkou vrstvu jedné z grilovacích omáček Hellmann’s – třeba omáčku BBQ. Omáčka se během grilování krásně propojí s chutí surovin a každé sousto bude šťavnatější a zajímavější,“ doporučuje Milan Sahánek.Vychytávka na konec – na špíz použijte dvě vidličky nebo dvouzubý grilovací špíz – suroviny se nebudou protáčet a omáčka zůstane tam, kde má!