Go Back

Grilované krevetové špízy

Vytisknout recept
Špízy jsou snadné a neuvěřitelně chutné, navíc je můžete tvořit v mnoha obměnách.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 20 krevet
  • Červená paprika
  • Jarní cibulka
  • Citron
  • Hellmann's omáčka Sweet Chili Samba

Instrukce

  • Papriku nakrájíme na proužky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na zhruba centimetrové kousky. Krevety rozmrazíme, máme-li mražené. Pak je oloupeme a zbavíme střívka. Na špíz napichujeme krevety, papriku a jarní cibulku. Osolíme a zakápneme citronovou šťávou. Podáváme s pikantní Samba omáčkou, která se díky paprice, česneku a bylinkám výborně hodí ke krevetám.

Notes

Tip šéfkuchaře: Špízy s omáčkou uvnitř!
Zapomeňte na obyčejné špízy – zkuste omáčku Hellmann’s přímo mezi surovinami. „Mezi kousky masa a zeleniny naneste štětcem nebo lžičkou vrstvu jedné z grilovacích omáček Hellmann’s – třeba omáčku BBQ. Omáčka se během grilování krásně propojí s chutí surovin a každé sousto bude šťavnatější a zajímavější,“ doporučuje Milan Sahánek.
Vychytávka na konec – na špíz použijte dvě vidličky nebo dvouzubý grilovací špíz – suroviny se nebudou protáčet a omáčka zůstane tam, kde má!
 
Zdroj a foto: Hellmann’s