Hledáte netradiční a zdravé zobání k vínu? Vyzkoušejte recept od BRUNCLICE.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Keyword grilování, léto, vegetariánský
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 4
Kalorie 240
Uvařila VěraKyselová
Ingredience
1ksmenší cukety
1ksmozzarelly
2-3ks menších rajčátek
olivový olej
2-3 ksstroužků česneku
bazalka
sůl
Instrukce
Cuketu nakrájíme na plátky, nemusíme nechat vypotit, z obou stran ogrilujeme. Klademe plátek cukety, mozzarelly, rajčete a přiklopíme opět plátkem ogrilované cukety. Můžeme přichytit párátkem,ale nemusíme, můžeme dělat kolik vrstev chceme.
Hotovou "jednohubku" zakápneme olivovým olejem smíchaným s česnekem a troškou soli a můžeme přidat nadrobno nasekanou bazalku.
Notes
Tip: Zkoušela jsem i variantu s lilkem (místo cukety) a je to taky velká dobrota. Nejlépe chutná samotné k vínu, nebo jako "zobání" ke grilovanému masu.