Vinnou klobásu rozdělíme na 4 díly, svineme do spirály a propíchneme špejlí.
Patizon zbavíme stopky a nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Petržel nahrubo nasekáme.
Plátky patizonu grilujeme na rozehřátém grilu z obou stran (asi 6 až 8 minut). Grilovaný patizon dáme do mísy a dobře osolíme a opepříme. Zakápneme olivovým olejem a trochou citronové šťávy. Vmícháme petržel a necháme chvíli odležet.
Připravené klobásky grilujeme na středním žáru z obou stran (dohromady asi 10 až 12 minut). Poté je podáváme společně s grilovaným patizonem.600g - vinna klobása1ks - patizon2hrst - čerstvá listová petržel2lžíce - olivový olejPŘIMĚŘENĚšpetka - sul, pepř, citronpříprava - 20vaření - 30