Dostali jsme včera bedýnku čerstvého špenátu, tak ten jsem omyla ve studené vodě,
poté spařila vroucí vodou a rychle vložila do studené vody, aby zůstal zelený a dobrý.
Pak jsem vymačkala vodu, špenát nakrájela na drobno a dala na lžíci rozpáleného oleje,
kde jsem ho podusila, malinko osolila, a nakonec jsem přidala jednu kostičku sýru,
který jsem nechala rozpustit a trochu mléka, aby vznikla omáčka. Vše dochutila.
Kuřecí prsa jsem si ráno nakrájela na nudličky a dala do misky, přidala jsem trochu
grilovacího koření s medvědím česnekem a zalila trochou oleje, odložila do lednice.
Když byl špenát skoro hotový, maso jsem přendala na čistou pánev i s olejem, ve
kterém bylo naložené a prudce ho asi 5 minut dohromady osmažila, aby bylo měkké,
ale zůstalo šťavnaté.
Vedle jsem v hrnci podle návodu uvařila gnocchi.
Na talíře jsem naložila trochu špenátu, pak gnocchi, maso a nahoru špenát se sýrovou
omáčkou. Moc jsme si pochutnali.
Hudlenka
1ks - špenát 1ks - gnocchi2ks - kuřecí prsa1ks - sýr na omáčkuks - mléko na omáčkuks - koření1lžíce - olej;příprava - 10vaření - 30