Tyto těstoviny se hodí jako rychlý oběd. Opravdu nezaberou moc času a přitom jsou velmi dobré. A jak vznikl název? Těstoviny ala puttanesca jsou v podstatě pouze těstoviny s rajčatovou omáčkou a olivami, kaparami a ančovičkami.
Každopádně tuto klasickou verzi jsem trochu ozvláštnila tuňákem, který se se zbylými ingrediencemi skvěle kombinuje a doplňuje.
Jde se na to:
Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vody. Na pánvi si rozehřejeme olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky a osmahneme na oleji. Přidáme tuňáka a chvilku restujeme. Přidáme nasekaná rajčata můžeme zředit trochou vody a povaříme cca 3 minutky. Přidáme bazalku, olivy nakrájené na kolečka a dochutíme solí a pepřem.
Hotovou omáčku smícháme s těstovinami a podáváme s nastrouhaným parmezánem.
Dobrou chuť!
250g - fusilli těstoviny (vrtule)260g - tuňák ve vlastní šťávě400g - drcená rajčata1ks - cibule3stroužek - česnek50g - zelené olivy2lžíce - olivový olej1špetka - sůl, pepř, bazalkaks - parmezán k podávánípříprava - 10vaření - 20