Milovníci italské kuchyně to jistě ocení. Focaccia, neboli italský chléb se hodí jako příloha i jako hlavní jídlo. Miluji kombinaci česneku, rozmarýnu a olivového oleje. Ale můžete přidat i rajčátka nebo cibuli.
Postup:
Do misky si připravíme mouku spolu se solí, v hrnku s vlažnou vodou rozmícháme droždí a přidáme do misky . K těmto surovinám přidáme 2 lžíce olivového oleje. Uhněteme a necháme 40 min. kynout . Připravíme si plech nebo zapékací misku do které vložíme pečící papír. Posypeme semolinovou moukou. Těsto roztáhneme po celé ploše misky. Pokapeme olivovým olejem a uděláme do těsta dolíčky. Posypeme nakrájeným česnekem a rozmarýnem.
Nakonec navrch nastrouháme parmezán a osolíme.
Pečeme 25 minut na 200 ℃
500g - mouka1lžička - sůl7g - sušené droždí375ml - voda2lžíce - olivový olej50g - semolinová mouka na posypaní pečícího papíru1ks - palička nakrájeného česnekušpetka - rozmarýn hrst - parmezán na posypání 1lžička - sůlpříprava - 85vaření - 25