Všechny suroviny vytáhni minimálně půl hodiny předem z lednice a nechej je zahřát na pokojovou teplotu. Přitom rovnou odděl bílky od žloutků.
Nachystej si formu na bábovku, ideálně silikonovou o průměru 20 cm. Pokud nemáš silikonovou formu, vystříkej ji řepkovým olejem ve spreji a vysypej troškou mouky, ideálně hrubé. Nezapomeň na žádné místo ani uprostřed kolem kužele.
Z poloviny citrónu vymačkej šťávu (30 ml) a kůru nastrouhej.
Troubu předehřej na 180 °C.
Žloutky a sladidlo vyšlehej pomocí ručního mixéru do pěny (1 – 2 minuty).
Přidej tvaroh, mléko, olej,citrónovou šťávu a citrónovou kůru a dobře smíchej.
Zvlášť smíchej mouku, krupici, protein a kypřicí prášek a poté prosej přes jemné sítko k mokrým surovinám.
Z bílků vyšlehej pomocí ručního mixéru tuhý sníh a opatrně ho vmíchej do těsta.
Peč cca 45 minut na 180 °C a troubu neotvírej. Zda je bábovka hotová, otestuj zapíchnutím špejle doprostřed těsta. Těsto by se nemělo na špejli lepit nebo jen minimálně. Přitom bábovku nevytahuj úplně mimo troubu, otestuj na roštu. Pokud je třeba, ještě ji dopeč.
Po upečení bábovku opatrně vytáhni z trouby a nechej ji stát alespoň 15 minut na lince. Poté ji objeď dokola a kolem středového kuželu nožem, aby ses ujistila, že se nikde nepřichytila. Nešla by totiž vyklopit. Pak na ni dej prkýnko, otoč vzhůru nohama a nechej vypadnout.