Pastinákové pyré
Oloupaný pastinák nakrájíme na větší kostky, které vložíme na plech, osolíme a pečeme v troubě při teplotě 200 °C do změknutí cca 40 minut.
Upečený pastinák vložíme do mixeru, přidáme smetanu,100 g másla a vše rozmixujeme na hladké pyré. Dochutíme solí, cukrem a pepřem.
Marinované cibulky v pivu
V hrnci rozpustíme 100 g krystalového cukru, přidáme cibulky a zalijeme 0,3 l piva. Cibulky vaříme na mírném plameni cca 30 min.
Glazovaná mrkev
Oloupanou mrkev orestujeme na pánvi, přidáme, špetku cukru, soli, 50 g másla, podlijeme trochou vody a vaříme do měkka.
Omáčka z piva
100 g oloupané cibule orestujeme do hněda, přidáme oloupaný česnek, rozmarýn, 100 g krystalového cukru a zalijeme 1 l piva.
Omáčku svaříme do zhoustnutí, přecedíme a zjemníme máslem.
Pštrosí steak
Pštrosí filet zprudka opečeme na oleji. Poté maso necháme odpočinout. Maso osolíme, opepříme a krájíme na tenké plátky.